Șef de stat major

  Colonel Liviu-Adrian VASILCA


  ColVasilca

  Colonelul Liviu-Adrian Vasilca s-a născut la data de 21 iunie 1975, în localitatea Slatina, judeţul Olt.

  După absolvirea Liceului Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, în anul 1993 și a Institutului Militar de Infanterie și Chimie "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, în anul 1997, a fost încadrat în funcția de comandant pluton trageri din compania antitanc în Batalionul 307 Infanterie Marină.

  Începând cu anul 2000, a îndeplinit succesiv funcţiile de comandant companie în Batalionul 307 Infanterie Marină și Batalionul 20 Infanterie „Dolj” și șef compartiment planificare și instrucție.

  Începând cu anul 2012, colonelul Liviu Adrian Vasilca a parcurs, la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” din București, cursul de stat major tip brigadă – Brigade Staff Officer Course, urmat de cursul de Conducere Interarme – Forțe Terestre, în anul 2017, în cadrul aceleiași instituții.

  Între anii 2017 și 2019 a îndeplinit funcția de șef al operațiilor la Comandamentul Brigăzii Multinaționale de Sud-Est. Ulterior, în perioada 2019-2021, a îndeplinit funcția de comandant al Batalionului 22 Infanterie „Romanați”.

  În anul 2021, colonelul Liviu Adrian Vasilca a absolvit cursul postuniversitar de perfecționare a pregătirii Conducere comandamente de forțe întrunite multinaționale – Advanced Joint Operations Staff Officer Course. În martie 2022 a fost numit șef birou exerciții la Comandamentul Componentei Terestre, iar din luna august a îndeplinit funcția de șef al operațiilor la aceeași instituție. În anul 2023, ofițerul a absolvit cursul postuniversitar de perfecționare – Conducere strategică în cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I” din București.

  De-a lungul carierei militare, colonelul Liviu Adrian Vasilca a fost decorat cu Emblema de Onoare a Armatei României și Emblema de merit "În Slujba Păcii", clasa a III-a. De asemenea, ofițerul a participat la misiuni în teatrul de operații din Irak, în perioada 2005-2006, și Afganistan, în perioadele 2009-2010, 2011 și 2014.

  Începând cu luna august 2023, este detaşat şi împuternicit pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiei de șef de stat major la Divizia 2 Infanterie „Getica”.

  Colonelul Liviu Adrian Vasilca este căsătorit și are doi copii.

  CV-ul (în română)  

  Evenimente recente

  Ziua Drapelului Național al României - Onoare și Mândrie Națională

  Ziua Drapelului Naţional a fost marcată în Garnizoana Buzău începând cu seara zilei de 25 iunie, cu o scurtă ceremonie de coborâre a Drapelului Naţional şi depunere a acestuia spre sfinţire în Biserica militară „Pogorârea Duhului Sfânt”, continuându-se cu ceremonia publică ce a avut loc astăzi, 26 iunie, în Piaţa Dacia.

  Dezvelirea Monumentului Cercetașilor Parașutiști și Parașutiștilor Militari ai Armatei Române

  Garnizoana Buzău în colaborare cu Baza Aeriană Boboc, Asociația Cercetașilor Militari în Rezervă și Retragere și Primăria Municipiului Buzău a organizat astăzi, 15 iunie, ceremonia militară și religioasă cu prilejul dezvelirii Monumentului Cercetașilor Parașutiști și Parașutiștilor Militari ai Armatei Române.

  Ziua eroilor

  Ziua eroilor, sărbătorită anul acesta în data de 13 iunie, este ziua în care cinstim amintirea celor care și-au dat viața pe câmpul de luptă, apărând valorile și idealurile națiunii noastre.

  Ziua Independenței Naționale a României în garnizoana Buzău

  Ceremonia militară organizată cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenței Naționale a României   s-a desfășurat vineri, 10 mai, începând cu ora 11.00, la Monumentul Eroilor, amplasat în cimitirul Eternitatea din Râmnicu Sărat.

  Ceremonie militară dedicată Zilei Veteranilor de Război la Buzău

  29 aprilie este ziua în care onorăm faptele de eroism și sacrificiul veteranilor de război.

  D2I_18.09.2023

  Adresa:

  Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

  Email:

  relatii.publice02470@forter.ro

  Telefon:

  0238725910 / 0238426521

  Vremea

  booked.net

  Social Media