Repere istorice

  Divizia 2 Infanterie "Getica" este purtătoarea tradiţiei Armatei a 2-a, care a luat fiinţă în timpul primului război mondial, participând la acesta, precum şi la al doilea război mondial. 
  În baza ordinului nr. 40 al Marelui Cartier General din 15 august 1916, Armata a 2-a ia fiinţă la data de 18 august 1916.
  Militarii Armatei a 2-a participă la acţiunile de luptă din primul război mondial de pe frontul Carpaţilor, din anul 1916. 

  Armatei a 2-a îi revine dificila şi onoranta sarcină de a INTRA ÎN ISTORIE şi de a participa la marea ofensivă de la Mărăşti şi la aprigele încleştări în operaţia de la Oituz din vara anului 1917.
  La 1 august 1918, Armata a 2-a primeşte ordin de demobilizare. 
  În timpul celui de-al doilea război mondial, Armata a 2-a participă la acţiuni de luptă, atât pe timpul campaniei din est, cât şi celei din vest.
  În iunie 1947 a fost creată Regiunea a II-a Militară, cu comandamentul la Bucureşti. 
  La 5 aprilie 1960, aceasta s-a desfiinţat, luând fiinţă Comandamentul Armatei a 2-a.


  Alte date importante:

  1980:Comandamentul Armatei a 2-a a fost mutat la Buzău;
  2000:Comandamentul Armatei a 2-a a fost restructurat, devenind Comandamentul Operaţional Întrunit;
  2001:Comandamentul Operaţional Întrunit devine Comandament Operaţional;
  2003:Comandamentul Operaţional redevine Comandament 2 Operaţional Întrunit "Mareşal Alexandru Averescu": - nivel corp de armată (***);
  2008:Comandamentul 2 Operaţional Întrunit "Mareşal Alexandru Averescu" devine Comandament Operaţional Întrunit "Mareşal Alexandru Averescu": - nivel operativ două stele (**);
  2010:Comandamentul Operaţional Întrunit "Mareşal Alexandru Averescu" se transformă în Comandamentul Diviziei 2 Infanterie "Getica".

  Evenimente recente

  Ziua Drapelului Național al României - Onoare și Mândrie Națională

  Ziua Drapelului Naţional a fost marcată în Garnizoana Buzău începând cu seara zilei de 25 iunie, cu o scurtă ceremonie de coborâre a Drapelului Naţional şi depunere a acestuia spre sfinţire în Biserica militară „Pogorârea Duhului Sfânt”, continuându-se cu ceremonia publică ce a avut loc astăzi, 26 iunie, în Piaţa Dacia.

  Dezvelirea Monumentului Cercetașilor Parașutiști și Parașutiștilor Militari ai Armatei Române

  Garnizoana Buzău în colaborare cu Baza Aeriană Boboc, Asociația Cercetașilor Militari în Rezervă și Retragere și Primăria Municipiului Buzău a organizat astăzi, 15 iunie, ceremonia militară și religioasă cu prilejul dezvelirii Monumentului Cercetașilor Parașutiști și Parașutiștilor Militari ai Armatei Române.

  Ziua eroilor

  Ziua eroilor, sărbătorită anul acesta în data de 13 iunie, este ziua în care cinstim amintirea celor care și-au dat viața pe câmpul de luptă, apărând valorile și idealurile națiunii noastre.

  Ziua Independenței Naționale a României în garnizoana Buzău

  Ceremonia militară organizată cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenței Naționale a României   s-a desfășurat vineri, 10 mai, începând cu ora 11.00, la Monumentul Eroilor, amplasat în cimitirul Eternitatea din Râmnicu Sărat.

  Ceremonie militară dedicată Zilei Veteranilor de Război la Buzău

  29 aprilie este ziua în care onorăm faptele de eroism și sacrificiul veteranilor de război.

  D2I_18.09.2023

  Adresa:

  Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

  Email:

  relatii.publice02470@forter.ro

  Telefon:

  0238725910 / 0238426521

  Vremea

  booked.net

  Social Media