Subofițer de comandă

  Plutonier adjutant principal Valentin STANCIU


  Plt.adj.p.ValentinStanciu

  Plutonierul adjutant principal  Valentin Stanciu s-a născut la data de 27 decembrie 1977 în localitatea Vintilă- Vodă, județul Buzău.

  După absolvirea Liceului Grup Școlar  Economic, Administrativ și de Servicii din Buzău, în anul 1996, și a Școlii Militare de Maiștrii Militari și Subofițeri a Trupelor de Uscat ”Basarab I”, din Pitești, în anul 1998, a fost încadrat în funcția de mecanic conductor tanc la Batalionul 284 Tancuri “Cuza-Vodă”. Ulterior, începând cu anul 2001, a îndeplinit succesiv funcțiile de comandant de tanc, locțiitor comandant pluton tancuri și comandant pluton tancuri în cadrul aceluiași batalion.

  În anii care au urmat și-a continuat pregătirea prin cursuri de specializare și de carieră la instituțiile de învățământ militar astfel: Curs mecanic conductor pentru pod mobil de asalt (2002), Curs de plutonier major/ maistru military clasa a II-a (2006), Curs de brevetare autovehicule de teren tip HUMWEE (2010), Curs de brevetare mecanici conductor TAB, MLI (2013), Curs intensiv de invătare a limbii engleze, nivel intermediar (2012), Curs de maistru militar de comandă / subofițer de comandă (2016).

  În anul 2016 este împuternicit pentru a asigura îndeplinirea atribuțiilor funcției de subofițer de comandă la Batalionului 284 Tancuri "Cuza-Vodă", iar patru luni mai târziu, în martie 2017, este numit subofițer de comandă al aceleași structuri.

  A participat la trei misiuni in teatrul de operații  din  Afganistan îndeplinind funcții de:  instructor de tancuri in cadrul NTM-A/ Rotația I-a  (2011); instructor în grupa instrucția tragerii  cu armamentul de pe tanc NTM-A/ Rotația VI-a (2013); subofițer specialist la comanda companiei 1 protecția forței KAF- GDA, Resolute Support  (2017-2018).

  În aprilie  2019, pentru rezultate excepţionale obţinute în activitatea profesională, a fost avansat înainte de termen la gradul de plutonier adjutant principal.

  În anul 2020 absolvă cursurile  Universității ,,Dunărea de Jos”- Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie și este licențiat in Relații Internationale și Studii Europene.

  Ulterior, în perioada mai 2022- iunie 2023 urmează și absolvă cursurile United States Army “Sergeats Major Course”, Class 001-20 (73), NCO Leadership Center of Excellence, Sergeants Major Academy, Fort Bliss, Texas.

  De-a lungul carierei, plutonierul adjutant Valentin Stanciu a fost decorat și distins cu Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, Emblema de Merit „În Serviciul Armatei României” clasa a III-a, Emblema de Merit ,,În Slujba Păcii” clasa a III-a, Medalia ,,The Army Achievement”, Semnul onorific „În serviciul Patriei” pentru 15, 20 şi 25 de ani, precum şi Medalia NATO Non-Article 5. De asemenea, a primit titlul de ,,Veteran în teatrele de operații”.

  Începând cu luna ianuarie 2024, este detaşat şi împuternicit pentru îndeplinirea atribuţiunilor funcţiei de subofițer de comandă al Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

  Plutonierul adjutant principal Valentin Stanciu este căsătorit și are un copil.

   CV-ul (în română)  

  Evenimente recente

  Ziua Drapelului Național al României - Onoare și Mândrie Națională

  Ziua Drapelului Naţional a fost marcată în Garnizoana Buzău începând cu seara zilei de 25 iunie, cu o scurtă ceremonie de coborâre a Drapelului Naţional şi depunere a acestuia spre sfinţire în Biserica militară „Pogorârea Duhului Sfânt”, continuându-se cu ceremonia publică ce a avut loc astăzi, 26 iunie, în Piaţa Dacia.

  Dezvelirea Monumentului Cercetașilor Parașutiști și Parașutiștilor Militari ai Armatei Române

  Garnizoana Buzău în colaborare cu Baza Aeriană Boboc, Asociația Cercetașilor Militari în Rezervă și Retragere și Primăria Municipiului Buzău a organizat astăzi, 15 iunie, ceremonia militară și religioasă cu prilejul dezvelirii Monumentului Cercetașilor Parașutiști și Parașutiștilor Militari ai Armatei Române.

  Ziua eroilor

  Ziua eroilor, sărbătorită anul acesta în data de 13 iunie, este ziua în care cinstim amintirea celor care și-au dat viața pe câmpul de luptă, apărând valorile și idealurile națiunii noastre.

  Ziua Independenței Naționale a României în garnizoana Buzău

  Ceremonia militară organizată cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenței Naționale a României   s-a desfășurat vineri, 10 mai, începând cu ora 11.00, la Monumentul Eroilor, amplasat în cimitirul Eternitatea din Râmnicu Sărat.

  Ceremonie militară dedicată Zilei Veteranilor de Război la Buzău

  29 aprilie este ziua în care onorăm faptele de eroism și sacrificiul veteranilor de război.

  D2I_18.09.2023

  Adresa:

  Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

  Email:

  relatii.publice02470@forter.ro

  Telefon:

  0238725910 / 0238426521

  Vremea

  booked.net

  Social Media