Comandant

  General-maior Claudiu-Mihail SAVA


  Gl.mr.SavaClaudiuMihail

  Generalul-maior SAVA Claudiu-Mihail s-a născut în data de 28.11.1969, în localitatea Craiova, judeţul Dolj.

  După absolvirea Liceului Militar în anul 1988 şi a Şcolii Militare de ofiţeri de tancuri în anul 1991, a fost încadrat în funcţia de comandant de pluton tancuri la Regimentul 31 Mecanizat. Ulterior, începând cu anul 1995, a îndeplinit succesiv funcţiile de comandant de pluton şi de companie, precum şi funcţia de ofiţer de stat major în comandamentul Batalionului 29 Tancuri. În aceast timp a frecventat cursul de comandant de companie, în anul 1996, cursul de stat major, în anul 1997 şi cursul de operaţii în sprijinul păcii, în anul 2001.

  Între 2001 şi 2003, generalul-maior SAVA Claudiu-Mihail a urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, Facultatea Interarme. După absolvire, a fost repartizat la Comandamentul Brigăzii 1 Mecanizată pe funcţia de ofiţer 4 în cadrul structurii de operaţii şi instrucţie.

  Începând cu februarie 2004, a îndeplinit funcţia de locţiitor al comandantului la Batalionul 20 Infanterie „Dolj” poziţie din care a participat la prima misiune externă a batalionului în perioada august 2005 - ianuarie 2006 în Teatrul de Operaţii din Irak.

  Ulterior, din decembrie 2006 şi până în martie 2009, a îndeplinit funcţia de şef al planificării în cadrul structurii operaţii şi instrucţie/S3 la comandamentul Brigăzii 2 Infanterie „Rovine”.

  În anul 2007, generalul-maior Sava Claudiu-Mihail urmează şi absolvă NATO Senior Executive Master Course la Universitatea Naţională de Apărare din Bucureşti.

  Începând cu 15.05.2009 îndeplineşte funcţia de comandant al Batalionului 20 Infanterie „Dolj”, iar în perioada noiembrie 2010 - iunie 2011, execută împreună cu unitatea sa o misiune de impunere a păcii în Teatrul de Operaţii Afganistan.

  În anul 2011, pentru rezultate excepţionale obţinute în activitatea profesională a fost avansat înainte de termen la gradul de colonel.

  Generalul-maior SAVA Claudiu-Mihail este numit în anul 2012, şef al operaţiilor şi instrucţiei/S3 la Brigada 2 Infanterie „Rovine”, iar în anul 2014 şef al Planificării la Componenta Operaţională Terestră a Statului Major al Forţelor Terestre.

  În anul 2014 urmează cursul postuniversitar de perfecţionare „Conducere strategică” din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare.

  În decembrie 2015, generalul-maior SAVA Claudiu-Mihail este numit locţiitor al comandantului Brigăzii 2 Infanterie „Rovine”. 

  În anul următor, începând cu luna martie 2016, este detaşat şi împuternicit pentru îndeplinirea atribuţiunilor funcţiei de comandant al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, pentru ca în martie 2017 să fie numit comandant al acestei brigăzi.

  La 1 Decembrie 2017, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, pentru rezultate exceptionale, este avansat la gradul de general de brigadă.

  După câteva luni în care a fost desemnat locţiitor pentru Operaţii şi Instrucţie al şefului Statului Major al Forţelor Terestre, începând cu 19 iulie 2018, generalul-maior SAVA Claudiu-Mihail este numit în funcţia de locţiitor al comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

  Începând cu data de 1 martie 2020 generalul-maior SAVA Claudiu-Mihail este împuternicit şef al Direcţiei personal şi mobilizare din Statul Major al Apărării, iar începând cu data de 1 septembrie este numit şef al acestei direcţii.

  La 1 Decembrie 2021, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, pentru rezultate exceptionale, este avansat la gradul de general-maior.

  De-a lungul carierei militare, generalul-maior SAVA Claudiu-Mihail a fost decorat cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de cavaler, Ordinul „Virtutea Militară” în grad de ofițer, Ordinul „Virtutea Militară” în grad de comandor, Emblema de Onoare a Armatei României, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Statului Major a Forţelor Terestre, Emblema de Onoare a Statului Major al Forţelor Aeriene, Emblema de Onoare a Resurselor Umane, Emblema de Onoare a Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul şi Calitatea Vieţii Personalului, Emblema de Onoare a Medicinei Militare şi Emblema de Onoare a Comunicațiilor și Informaticii. De asemenea, a mai primit titlul onorific de „Militar Veteran” pentru militari, titlul de „Veteran din teatrele de operaţii”, Emblema de Merit „În Serviciul Armatei României” clasa a III-a şi clasa a II-a, Emblema de Merit ,,În Slujba Păcii” clasa a II-a, Semnul onorific „În serviciul Patriei” pentru 15, 20 şi 25 de ani, precum şi Medalia NATO Non-Article 5.

  Începând cu luna aprilie 2023, este detaşat şi împuternicit pentru îndeplinirea atribuţiunilor funcţiei de comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

  Generalul-maior SAVA Claudiu-Mihail este căsătorit și nu are copii.

   CV-ul (în română)  Poză rezoluţie mare

  Evenimente recente

  Ziua Drapelului Național al României - Onoare și Mândrie Națională

  Ziua Drapelului Naţional a fost marcată în Garnizoana Buzău începând cu seara zilei de 25 iunie, cu o scurtă ceremonie de coborâre a Drapelului Naţional şi depunere a acestuia spre sfinţire în Biserica militară „Pogorârea Duhului Sfânt”, continuându-se cu ceremonia publică ce a avut loc astăzi, 26 iunie, în Piaţa Dacia.

  Dezvelirea Monumentului Cercetașilor Parașutiști și Parașutiștilor Militari ai Armatei Române

  Garnizoana Buzău în colaborare cu Baza Aeriană Boboc, Asociația Cercetașilor Militari în Rezervă și Retragere și Primăria Municipiului Buzău a organizat astăzi, 15 iunie, ceremonia militară și religioasă cu prilejul dezvelirii Monumentului Cercetașilor Parașutiști și Parașutiștilor Militari ai Armatei Române.

  Ziua eroilor

  Ziua eroilor, sărbătorită anul acesta în data de 13 iunie, este ziua în care cinstim amintirea celor care și-au dat viața pe câmpul de luptă, apărând valorile și idealurile națiunii noastre.

  Ziua Independenței Naționale a României în garnizoana Buzău

  Ceremonia militară organizată cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenței Naționale a României   s-a desfășurat vineri, 10 mai, începând cu ora 11.00, la Monumentul Eroilor, amplasat în cimitirul Eternitatea din Râmnicu Sărat.

  Ceremonie militară dedicată Zilei Veteranilor de Război la Buzău

  29 aprilie este ziua în care onorăm faptele de eroism și sacrificiul veteranilor de război.

  D2I_18.09.2023

  Adresa:

  Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

  Email:

  relatii.publice02470@forter.ro

  Telefon:

  0238725910 / 0238426521

  Vremea

  booked.net

  Social Media