Previous Next

  25 OCTOMBRIE - ZIUA ARMATEI ROMÂNIEI în Buzău

  Marți, 25 octombrie, ziua în care poporul român îşi omagiază armata, faptele ei de arme din trecutul mai depărtat şi mai apropiat, în Garnizoana Buzău au avut loc ceremonii militare și religioase organizate cu acest prilej.

  Astfel, la Cimitirul Eroilor, din localitatea Siriu, județul Buzău a avut loc ceremonia militară și religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori, care a debutat cu oficierea, de către un sobor de preoţi, a slujbei de mulţumire şi laudă - Te Deum, continuată cu alocuțiunile oficialităților prezente la eveniment, depunerea de coroane de flori, urmată de spectacolul literar-muzical susținut de către elevii şcolilor gimnaziale din localitatea Siriu.

  Ceremonia de retragere cu torțe a fost cea care a încheiat activitățile organizate în județul Buzău, cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei României.

  La activități au participat oficialităţi locale civile şi militare, cadre militare din garnizoană active, în rezervă şi retragere, veterani de război, mass-media locală şi corespondenţi mass-media centrale, cât și toți cei care ne-au fost alături la evenimentele desfășurate de Divizia 2 Infanterie „Getica” în Garnizoana Buzău.

  Evenimente recente

  Ziua Imnului Național în garnizoana Buzău

  Sâmbătă, 29 iulie, la Monumentul Eroilor Neamului din garnizoana Buzău a avut loc ceremonia dedicată Zilei Imnului Național, în prezența autorităților locale și județene, precum și a comandantului garnizoanei, general-maior Claudiu-Mihail Sava.

  Ceremonii dedicate Zilei Drapelului în garnizoana Buzău

  În zilele de 25 și 26 iunie, în garnizoana Buzău au avut loc activități dedicate Zilei Drapelului României, care s-au desfășurat la Monumentul Eroilor Neamului din fața sediului Instituției Prefectului.

  Ziua Independenței Naționale a României în garnizoana Buzău

  Miercuri, 10 mai, la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eternitatea, Râmnicu Sărat s-a desfășurat ceremonia militară și religioasă cu prilejul Zilei Independenței Naționale a României.

  Ceremonie militară dedicată Zilei Veteranilor de Război la Buzău

  Sâmbătă, 29 aprilie, a avut loc la MemorialulEroilorRegimentului 48 InfanterieBuzău din ParculCrâng, ceremonia militară și religioasă de depunere de coroane, jerbe sau buchete de flori, organizată în Buzău cu ocazia sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război.

  Ziua NATO

  În baza Legii nr.390 din 28 septembrie 2004, în prima duminică a lunii aprilie se sărbătoreşte, anual, Ziua NATO în România.

  D2I_18.09.2023

  Adresa:

  Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

  Email:

  relatii.publice02470@forter.ro

  Telefon:

  0238725910 / 0238426521

  Vremea

  booked.net

  Social Media