Previous Next

  1 Decembrie – Ziua Națională a României în Garnizoana Buzău

  Joi, 1 decembrie, pe Calea Eroilor, buzoienii au sărbătorit împreună Ziua Națională a României, sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, printr-o ceremonie militară și religioasă la sfârșitul căreia a avut loc defilarea cu personal și tehnică militară.

  Ceremonia a fost organizată de către Garnizoana Buzău în colaborare cu Instituția Prefectului, Consiliul Județean și Primăria Municipiului Buzău.

  Anul acesta, la ceremonia de la Buzău au participat aproximativ 450 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii și Direcția Poliției Locale, precum și circa 70 de mijloace tehnice.

  Pe timpul defilării, au putut fi vizionate maşinile de luptă ale infanteriei MLI - 84 M – „Jderul”, sistemele antiaeriene „Ghepard”, sisteme de artilerie reactive cu bataie mare „HIMARS”, aruncătoarele de proiectile reactive nedirijate cu bătaie mare „LAROM”, precum și alte echipamente din dotarea marilor unități și unităților subordinate Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

  Elementul de noutate, privind defilarea din acest an, a fost participarea cu military și tehnică străină aparținând partenerului strategic SUA, care a dislocate în România un Task Force format din military ai celebrei Divizii 101 Aeropurtate. Parte din acești military derulează un program consistent de exerciții împreună cu militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica” și cu alți militari aliați dislocați pe teritoriul țării noastre.

  Mulțumim tuturor buzoienilor, învitaților, autorităților locale, precum și numeroșilor jurnaliști, care, astăzi, ne-au fost alături și s-au bucurat împreună cu noi de Ziua Națională a României.

  La mulți ani, români!

  La mulți ani, România!

  Evenimente recente

  Deschiderea anului de instrucție 2024

  Militarii din cadrul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, Batalionului 47 Comunicații și Informatică „General Nicolae Petrescu”, precum și cei ai Batalionului 200 Sprijin „Istrița” au participat astăzi, 15 ianuarie, la ceremonia de deschidere a anului de instrucție 2024.

  22 decembrie - Ziua Victoriei Revoluției Române și a libertății din Decembrie 1989

  Vineri, 22 decembrie, la Monumentul Eroilor Revoluției Române din decembrie 1989, din piața Dacia, s-a desfășurat ceremonia militară și religioasă de comemorare a eroilor martiri. După depunerea coroanelor de flori, a avut loc defilarea gărzii de onoare.

  Iată, vin colindători!

  La sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie ”Getica” au poposit colindătorii. Ne-au călcat pragul corul „Bucuria Copiilor” al Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret” și corul de copii ”Gașca Veselă”. De asemenea, am fost colindați și de câțiva copii ai cadrelor militare din Batalionul 200 Sprijin „Istrița”.

  Autoevaluarea structurii pentru anul 2023

  În data de 14 decembrie, la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica” a avut loc activitatea de autoevaluare a structurii pentru anul 2023. La autoevaluare a participat șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-locotenent Ciprian Marin.

  România, de ziua ta, îți prezentăm onorul!

  Astăzi, 1 Decembrie, 450 de militari și 70 de mijloace tehnice au defilat pe Calea Eroilor din municipiul Buzău, în cadrul ceremoniei militare și religioase organizate de Ziua Națională a României.

  D2I_18.09.2023

  Adresa:

  Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

  Email:

  relatii.publice02470@forter.ro

  Telefon:

  0238725910 / 0238426521

  Vremea

  booked.net

  Social Media