Previous Next

  1 Decembrie – Ziua Națională a României în Garnizoana Buzău

  Joi, 1 decembrie, pe Calea Eroilor, buzoienii au sărbătorit împreună Ziua Națională a României, sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, printr-o ceremonie militară și religioasă la sfârșitul căreia a avut loc defilarea cu personal și tehnică militară.

  Ceremonia a fost organizată de către Garnizoana Buzău în colaborare cu Instituția Prefectului, Consiliul Județean și Primăria Municipiului Buzău.

  Anul acesta, la ceremonia de la Buzău au participat aproximativ 450 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii și Direcția Poliției Locale, precum și circa 70 de mijloace tehnice.

  Pe timpul defilării, au putut fi vizionate maşinile de luptă ale infanteriei MLI - 84 M – „Jderul”, sistemele antiaeriene „Ghepard”, sisteme de artilerie reactive cu bataie mare „HIMARS”, aruncătoarele de proiectile reactive nedirijate cu bătaie mare „LAROM”, precum și alte echipamente din dotarea marilor unități și unităților subordinate Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

  Elementul de noutate, privind defilarea din acest an, a fost participarea cu military și tehnică străină aparținând partenerului strategic SUA, care a dislocate în România un Task Force format din military ai celebrei Divizii 101 Aeropurtate. Parte din acești military derulează un program consistent de exerciții împreună cu militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica” și cu alți militari aliați dislocați pe teritoriul țării noastre.

  Mulțumim tuturor buzoienilor, învitaților, autorităților locale, precum și numeroșilor jurnaliști, care, astăzi, ne-au fost alături și s-au bucurat împreună cu noi de Ziua Națională a României.

  La mulți ani, români!

  La mulți ani, România!

  Evenimente recente

  Ziua Imnului Național în garnizoana Buzău

  Sâmbătă, 29 iulie, la Monumentul Eroilor Neamului din garnizoana Buzău a avut loc ceremonia dedicată Zilei Imnului Național, în prezența autorităților locale și județene, precum și a comandantului garnizoanei, general-maior Claudiu-Mihail Sava.

  Ceremonii dedicate Zilei Drapelului în garnizoana Buzău

  În zilele de 25 și 26 iunie, în garnizoana Buzău au avut loc activități dedicate Zilei Drapelului României, care s-au desfășurat la Monumentul Eroilor Neamului din fața sediului Instituției Prefectului.

  Ziua Independenței Naționale a României în garnizoana Buzău

  Miercuri, 10 mai, la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eternitatea, Râmnicu Sărat s-a desfășurat ceremonia militară și religioasă cu prilejul Zilei Independenței Naționale a României.

  Ceremonie militară dedicată Zilei Veteranilor de Război la Buzău

  Sâmbătă, 29 aprilie, a avut loc la MemorialulEroilorRegimentului 48 InfanterieBuzău din ParculCrâng, ceremonia militară și religioasă de depunere de coroane, jerbe sau buchete de flori, organizată în Buzău cu ocazia sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război.

  Ziua NATO

  În baza Legii nr.390 din 28 septembrie 2004, în prima duminică a lunii aprilie se sărbătoreşte, anual, Ziua NATO în România.

  D2I_18.09.2023

  Adresa:

  Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

  Email:

  relatii.publice02470@forter.ro

  Telefon:

  0238725910 / 0238426521

  Vremea

  booked.net

  Social Media