Ceremonie militară dedicată Zilei Veteranilor de Război la Buzău

  29 aprilie este ziua în care onorăm faptele de eroism și sacrificiul veteranilor de război.

  Cu acest prilej s-a desfășurat, începând cu ora 11.00, ceremonia militară și religioasă de depunere de jerbe şi coroane de flori la Memorialul Eroilor Regimentului 48 Infanterie Buzău din Parcul Crâng,

  În timpul ceremoniei au fost înmânate pachetele veteranilor de război. Activitatea a făcut parte din cadrul campaniei „Onor veteranilor de război” și s-a adresat tuturor veteranilor de război de pe teritoriul României.

  Alături de venerabilii veterani de război au participat la activitate reprezentanți ai autorităților locale, reprezentanți ai societății civile, cadre militare în activitate, retragere și rezervă, precum și elevi ai Școlii Gimnaziale „Sfântul Apostol Andrei” care au dăruit flori în semn de recunoștință pentru apărarea pământului strămoșesc.

  Activitatea s-a încheiat cu defilarea detașamentului de militari, acompaniat de muzica militară a Garnizoanei Buzău.

  ***

  Activitățile derulate în cadrul Campaniei „Onor veteranilor de război” sunt organizate cu sprijinul Asociației O.N.O.R. – Oameni, Națiune, Onoare, Respect, în parteneriat cu Asociația Alături de Eroi, alături de sponsorii acestora: Unilever, Dr. Max, Poșta Română, Romtehnica, Asociația de Caritate din Armata României „Camarazii”, Hidoelectrica, Boromir, Dedeman, Leviatan Group, Domeniul Coroanei Segarcea și Bucate pe Roate .

  Ziua Veteranilor de Război se sărbătoreşte, în fiecare an, la 29 aprilie și a fost instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 1222/2007.

  Povești de viață ale veteranilor de război, informații cu privire la evenimentele dedicate acestora, precum și mărturii din timpul conflagrației mondiale sunt disponibile pe pagina dedicată special eroilor noștri, https://veteraniiromaniei.mapn.ro/.

  Evenimente recente

  Ziua Drapelului Național al României - Onoare și Mândrie Națională

  Ziua Drapelului Naţional a fost marcată în Garnizoana Buzău începând cu seara zilei de 25 iunie, cu o scurtă ceremonie de coborâre a Drapelului Naţional şi depunere a acestuia spre sfinţire în Biserica militară „Pogorârea Duhului Sfânt”, continuându-se cu ceremonia publică ce a avut loc astăzi, 26 iunie, în Piaţa Dacia.

  Dezvelirea Monumentului Cercetașilor Parașutiști și Parașutiștilor Militari ai Armatei Române

  Garnizoana Buzău în colaborare cu Baza Aeriană Boboc, Asociația Cercetașilor Militari în Rezervă și Retragere și Primăria Municipiului Buzău a organizat astăzi, 15 iunie, ceremonia militară și religioasă cu prilejul dezvelirii Monumentului Cercetașilor Parașutiști și Parașutiștilor Militari ai Armatei Române.

  Ziua eroilor

  Ziua eroilor, sărbătorită anul acesta în data de 13 iunie, este ziua în care cinstim amintirea celor care și-au dat viața pe câmpul de luptă, apărând valorile și idealurile națiunii noastre.

  Ziua Independenței Naționale a României în garnizoana Buzău

  Ceremonia militară organizată cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenței Naționale a României   s-a desfășurat vineri, 10 mai, începând cu ora 11.00, la Monumentul Eroilor, amplasat în cimitirul Eternitatea din Râmnicu Sărat.

  Ceremonie militară dedicată Zilei Veteranilor de Război la Buzău

  29 aprilie este ziua în care onorăm faptele de eroism și sacrificiul veteranilor de război.

  D2I_18.09.2023

  Adresa:

  Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

  Email:

  relatii.publice02470@forter.ro

  Telefon:

  0238725910 / 0238426521

  Vremea

  booked.net

  Social Media