Joi, 09 Decembrie 2021

Ziua Naţională a României sărbătorită în Garnizoana Buzău

Anul acesta, manifestările dedicate Zilei Naţionale a României desfășurate în garnizoana Buzău au avut loc în cadru restrâns, fără public, având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm.

Evenimentul desfășurat în Parcul Crâng a cuprins și dezvelirea Memorialului Eroilor Regimentului 48 Infanterie – monument dedicat memoriei a celor 775 de eroi aparținând Regimentului 48 Infanterie – eroi ai Primului Război Mondial - care în această zi sunt aduși simbolic acasă.

Ansamblu monumental conține numele celor 775 de eroi buzoieni, regiunea de unde proveneau, data și locul unde au plătit sacrificiul vieţii lor tinere, săvârşit pentru libertatea neamului românesc. Tot pe monument se regăsește o placă cu textul: „Călătorule, aici stejarii au nume, căci rădăcina lor este dragostea de țară, trunchiul lor este forța de nebiruit, iar coroana credința neclintită în bunul Dumnezeu. Eroii noștri s-au întors acasă!”

Tot dedicat acestui eveniment, militarii Garnizoanei Buzău, îmbrăcați în ținuta militarilor Regimentului 48 Infanterie au răspuns prezent solicitării Primăriei Municipiului Buzău de a sprijini la plantarea în Parcul Crâng a 775 de puieți de stejar. Acești stejari își vor prinde rădăcinile în pământul din care au plecat în 1916 cei 775 de militari ai Regimentului 48 Infanterie, iar lângă fiecare stejar va exista o plăcuță cu numele eroului din Regimentul 48 Infanterie.

La eveniment au participat autorități publice centrale și locale, cadre militare active din garnizoana Buzău, precum și două plutoane de militari.

Acţiunea de la 1 decembrie 2020, de plantare, în Parcul Crâng din Buzău, a 775 de copaci în memoria militarilor din Regimentul 48 Infanterie căzuţi în Războiul de Reîntregire, la Roşia (Rotenberg, judeţul Sibiu), pe defileul Oltului, în munţii Argeşului, la Mărăşeşti, ori în refacere, în Moldova pustiită de epidemii, dar şi în acţiunile militare de restabilirea ordinei de drept, în sudul Basarabiei, reprezintă un modest şi simbolic omagiu adus eroior buzoieni căzuţi pe altarul Patriei.

Fiecare copac, sădit şi hrănit din pământul sfânt al ţării, va purta în trupul său şi va înălţa spre cer şi neuitare numele ştiut sau neştiut al unui erou, ca sublim gest de recunoştinţă perenă.

Garnizoana Buzău alături de Fundația „Mareșal Alexandru Averescu” sunt promotoarele valorilor şi tradiţiilor naţionale împământenite pe aceste meleaguri, contribuind astfel semnificativ la educarea spiritului civic şi la respectarea valorilor şi simbolurilor naţionale de către membrii societăţii.

Activitatea s-a încheiat cu depunerea coroanelor de flori pe acordurile Imnului Eroilor intonat de muzica reprezentativă a Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

Citit 895 ori

D2I 18.10.2010

Adresa:

Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

Email:

relatii.publice02470@forter.ro

Telefon:

0238725910 / 0238426521

Vremea

BUZĂU

 

Social Media