Miercuri, 24 Aprilie 2019

Spirit civic al militarilor buzoieni

Joi, 19 aprilie 2018, militari din cadrul Garnizoanei Buzău au răspuns prezent, în zona localităţii Berca, judeţul Buzău, la acţiunea iniţiată de Primăria Comunei Berca, prin care se vor planta puieţi de salcâm în satele Băceni şi Viforîta.

Această activitate se înscrie în programul manifestărilor desfăşurate cu prilejul sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre - 23 aprilie şi al Centenarului Marii Uniri.

Măreţia unei păduri nu constă în numărul copacilor ci constă în numărul celor care o îngrijesc. Astfel, militarii buzoieni în colaborare cu Fundaţia "Mareşal Alexandru Averescu" din Buzău au conştientizat importanţa campaniei, ca şi în anii trecuţi prin participarea voluntară, pe dealurile din comuna Berca.

Prezent la activitate Comandantul Garnizoanei Buzău, General de brigadă Gheorghiţă VLAD a transmis că: „Astfel de fapte reprezintă o grijă pentru viitor, o grijă pentru a preda mai departe un spirit civic, demonstrând încă o dată legătura vie dintre armată şi societate, dându-ne şi de această dată, nouă militarilor, încrederea, că atitudinea de respect faţă de natură este prezentă în rândul românilor".

În cadrul acţiunii de voluntariat, alături de locuitorii comunei Berca au participat peste 60 de militari, asigurând societatea civilă că viitorul verde este prezent în sufletul multor tineri, prin implicarea în creşterea suprafeţei împădurite a judeţului.

Citit 236 ori

Evenimente recente

D2I 18.10.2010

Adresa:

Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

Email:

relatii.publice02470@forter.ro

Telefon:

0238725910 / 0238426521

Vremea

booked.net

Social Media