Joi, 09 Decembrie 2021

Schimbare de comandă la Divizia 2 Infanterie „Getica”

 Vineri, 21 februarie, la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica” a avut loc ceremonia militară prilejuită de predarea-primirea comenzii marii unităţi.

Generalul-maior Gheorghiță Vlad, care va prelua funcția de locțiitor pentru operații și instrucție al șefului Statului Major al Apărării, a predat comanda Diviziei 2 Infanterie „Getica” generalului-maior Dragoș-Dumitru Iacob.

La activitate au participat șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, șeful Componentei Operaționale Terestre și locțiitor al șefului Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Dorin Blaiu, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale și ai eșaloanelor superioare, comandanţi de mari unităţi şi unităţi din cadrul diviziei și din garnizoană, reprezentanți ai instituțiilor și autorităților publice locale.

***

General-maior Dragoș-Dumitru Iacob

Generalul-maior Dragoş-Dumitru Iacob a preluat, începând cu data de 21 februarie 2020, comanda Diviziei 2 Infanterie „Getica”. Anterior, el a deținut timp de 2 ani funcția de șef al Direcţiei Instrucţie şi Doctrină la Statul Major al Apărării.

De-a lungul carierei sale, generalul-maior Dragoş-Dumitru Iacob a mai ocupat diferite funcţii în unităţi din cadrul forțelor terestre, astfel: comandant pluton tancuri, comandant companie tancuri, ofiţer de stat major brigadă tancuri, ofiţer de stat major divizie infanterie, comandant batalion tancuri, şef secţie Instrucţie divizie de infanterie, locţiitor şef Instrucţie

şi doctrină la Statul Major al Forțelor Terestre, comandant brigadă infanterie mecanizată.

Generalul-maior Dragoş-Dumitru Iacob este născut la data de 23 iunie 1972, în localitatea Paşcani, judeţul Iaşi şi este absolvent al Liceului militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, în anul 1990. A continuat studiile militare de ofiţeri ale Institutului Militar de Tancuri, Piteşti, în perioada 1990-1993, arma tancuri, fiind şef de promoţie. În paralel cu îndeplinirea atribuţiilor funcţiilor pe care a fost încadrat după absolvire, a parcurs diferite forme de pregătire (cursuri de carieră şi de specializare în ţară şi străinătate) corespunzătoare treptelor ierarhiei militare ca ofiţer de tancuri şi ofiţer de stat major la diferite eșaloane militare.

În anul 2006 a absolvit cursurile interarme ale Facultăţii de comandă şi stat major ca şef de promoţie, în anul 2011, cursul postuniversitar de conducere, forțe terestre, ambele din cadrul Universității Naționale de Apărare, iar în anul 2012 - cursurile Colegiului Regal pentru Studii de Apărare din Londra. Are un master în domeniul securității și strategiei internaționale, obținut în anul 2012, și doctoratul în științe și informații militare, obținut în 2014.

Noul comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica” a executat două misiuni în teatrul de operații din Afganistan și, de-a lungul carierei, a primit mai multe distincții și titluri de onoare, printre care Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema Onoarea Armatei României și Medalia NATO 5.  

Citit 1908 ori

D2I 18.10.2010

Adresa:

Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

Email:

relatii.publice02470@forter.ro

Telefon:

0238725910 / 0238426521

Vremea

BUZĂU

 

Social Media