Miercuri, 24 Aprilie 2019

Militarii musceleni – ceremonialul de plecare în Afganistan

Marți, 23 ianuarie, la sediul Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, din Câmpulung a avut loc ceremonia de plecare în teatrul de operații Afganistan a militarilor care încadrează Batalionul Protecția Forței „Vulturii Carpaților”.

Ceremonia militară a inclus intonarea Imnului național, oficierea serviciului religios, și s-a încheiat cu defilarea Batalionul Protecția Forței „Vulturii Carpaților” pe acordurile fanfarei militare reprezentative a Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, Brașov.

La activitate a participat ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, care a transmis militarilor: Este un moment important pentru orice militar al Armatei României, când tot ceea ce ați învățat, toate antrenamentele făcute vor fi aplicate în condiții reale de luptă.

Aveți toată aprecierea mea pentru curajul dumneavoastră și tot sprijinul pentru îndeplinirea  cu succes a misiunii în condiții cât mai sigure și cât mai bune.

Rezultatele deosebite obținute în perioada de pregătire vă dau dreptul deplin de a privi cu optimism această misiune de protecție a Bazei Militare Aeriene din Kandahar, precum și aceea de instruire și consiliere a militarilor Armatei Naționale Afgane.

După oficierea serviciului religios, comandantul Batalionului Protecția Forței „Vulturii Carpaților”, locotenent-colonel Ionuț Ilinca a transmis că după 4 luni de pregătire intensă, suntem la momentul în care ne exprimăm convingerea că vom depune tot efortul  pentru a ne îndeplini misiunea încredințată.

Pentru batalion, participarea la această misiune reprezintă a 3-a revalidare a pregătirii și profesionalismului militarilor într-un teatru de operații extern și a locului pe care batalionul îl ocupă în galeria unităților de elită din Forțele Terestre ale Armatei României.

Totodată, a mulțumit subordonaților care, prin dăruire, profesionalism, dedicație și disciplină, muncă și perseverență și-au ridicat permanent nivelul de pregătire astfel încât să dezvolte deprinderile necesare executării sarcinilor ce le vor reveni în conformitate cu cerințele mediului operațional.

La finalul alocuțiunii, comandantul batalionului și-a exprimat dorința ca la întoarcerea din teatru de operații  să raporteze MISIUNE ÎNDEPLINITĂ, ca o reușită a tuturor, o încununare cu succes a unei perioade de efort susținut, a unei munci de echipă și a unui sprijin continuu și necondiționat din partea familiilor.

La festivitate au mai participat șeful Statului Major al Apărării, general Nicolae-Ionel Ciucă, șeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Ovidiu Uifăleanu, comandantul Comandamentului Forțelor Întrunite, general de brigadă Dorin Ioniță, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general de brigadă Gheorghiță Vlad, comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, colonel Cristian Teglaș precum şi oficialităţi locale.

În cadrul ceremoniei un moment deosebit l-a constituit citirea extrasului ordinului de misiune de către comandantul Comandamentului Forțelor Întrunite, general de brigadă Dorin Ioniță.

Citit 330 ori

Evenimente recente

D2I 18.10.2010

Adresa:

Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

Email:

relatii.publice02470@forter.ro

Telefon:

0238725910 / 0238426521

Vremea

booked.net

Social Media