Joi, 05 August 2021

E VREMEA COLINDELOR…

La fiecare sfârşit de an şi noi militarii, având bucurie de oaspeţi dragi şi  primind după datini frumoşi colindători, întâmpinăm acel moment unic în care datinile, obiceiurile şi tradiţiile strămoşeşti sunt retrăite şi glăsuite de tineri şi vârstnici.

Un astfel de moment cu încărcătură emoţională, specific sărbătorii Crăciunului,  sărbătoare care aduce bucurie şi lumină în case şi în suflete, s-a desfăşurat, vineri, 20 decembrie, la Comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica”din Buzău.

Programul a debutat cu recitalul muzicii militare a Diviziei 2 Infanterie „Getica”, care a întreținut atmosfera de sărbătoare autentică pe tot parcursul spectacolului.

A urmat apoi un moment special realizat de către un grup de elevi ai Şcolii gimnaziale nr. 16 „Ion Creangă” sub îndrumarea doamnei profesor Simona Sîrbu şi un minunat ansamblu de copii alături de Diana Ioniţă, care ne-au încântat cu talentul lor, aducându-ne parcă mai aproape de atmosfera mirifică a Crăciunului şi Anului Nou.

În continuare, ne-au încântat cu voie bună, grupul de colindători „Dorobanţii Muscelului” ai Cercului Militar Câmpulung Muscel care îmbrăcaţi în frumoase costume populare au prezentat un program de colinde tradiţionale româneşti şi obiceiuri de iarnă specifice zonei muscelene.

La final, colindătorii, au primit daruri din partea militarilor comandametului diviziei.

Citit 1134 ori

Evenimente recente

D2I 18.10.2010

Adresa:

Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

Email:

relatii.publice02470@forter.ro

Telefon:

0238725910 / 0238426521

Vremea

BUZĂU

 

Social Media