Luni, 12 Aprilie 2021

Ceremonii militare dedicate Zilei Eroilor în garnizoana Buzău

Joi, 6 iunie, Garnizoana Buzău, în parteneriat cu Fundaţia „Sfântul Sava de la Buzău”, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu” şi Primăria municipiului Buzău, a organizat ceremonii militare şi religioase dedicate Zilei Eroilor, prilej cu care sunt cinstiţi eroii români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

Manifestările au debutat la „Domul Central” din Cimitirul Eroilor cu o ceremonie de depuneri de coroane de flori la care au participat autorităţi locale şi judeţene, locţiitorul comandantului garnizoanei, reprezentanţi ai instituţiilor şi ai unităţilor militare din garnizoană, militari activi, în rezervă sau retragere, dar şi numeroşi copii şi profesori. 

Momentele principale ale manifestării au fost oficierea slujbei de mulţumire şi laudă - Te Deum, de către un sobor de preoţi, discursul preşedintelui filiale locale a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, ceremonia de depuneri de coroane de flori, precum şi defilarea gărzii de onoare, acompaniată de muzica militară a garnizoanei şi de către survolul avioanelor şi elicopterelor Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Bobocu.

De asemenea, această activitate a fost şi prilejul premierii echipelor câştigătoare ale ediţiei a VII-a a concursului de istorie organizat de Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi a filialei locale a Societăţii de Ştiinţe Istorice.

Manifestările dedicate acestei zile au continuat cu depunerea de coroane de flori la bustul generalului Ştefan Guşă din localitatea Spătaru, precum şi la monumentul eroilor din localitatea Dealul Viei. La aceste activităţi, elevii şcolilor din localităţile respective au oferit spectacole cultural-artistice audienţei formate din militari, oficialităţi locale şi cetăţeni. 

Citit 1316 ori

D2I 18.10.2010

Adresa:

Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

Email:

relatii.publice02470@forter.ro

Telefon:

0238725910 / 0238426521

Vremea

BUZĂU

 

Social Media