Joi, 09 Decembrie 2021

Ceremonie de trecere în rezervă a subofițerului de comandă al Diviziei 2 Infanterie „Getica”

Joi, 29 octombrie, a avut loc ceremonia de trecere în rezervă a subofițerului de comandă al Diviziei 2 Infanterie „Getica”, maistru militar principal Cornelia Mihalcea.

Această zi va rămâne în memoria colegei noastre, drept ultima ca militar activ în cadrul Armatei României. După o carieră militară de peste trei decenii, presărată și cu alte repere importante precum jurământul față de țară, absolvirea Şcolii de Maiştri Militari şi Subofiţeri „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, misiunile internaționale executate în Kosovo și Afganistan, numirea în funcția de subofițer de comandă la nivel divizie, a ajuns și la acest moment de final de carieră – trecerea în rezervă.

Într-un cadru restrâns, având în vedere contextul epidemiologic cauzat de pandemia de COVID-19, maistru militar principal Cornelia Mihalcea a fost felicitată de comandantul marii unități, generalul-maior Dragoș-Dumitru Iacob, care i-a oferit cu această ocazie câteva însemne onorifice, ca recunoaștere a loialității față de instituția militară, pe care a slujit-o atâta vreme cu credință și devotament.

Primirea livretului militar care atestă trecerea în rezerva armatei, a oficializat despărțirea de statutul de militar activ și intrarea într-o nouă etapă a vieții pe care i-o dorim plină de bucurii, sănătate și fericire alături de cei dragi și apropiați.

La eveniment au participat ofițeri și subofițeri din comandamentul marii unități și subofiţerul de comandă al Statului Major al Apărării, plutonierul adjutant principal Florin George Neacşu însoțit de o parte din subofițerii de comandă din cadrul unităților subordonate Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

Citit 1057 ori

D2I 18.10.2010

Adresa:

Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

Email:

relatii.publice02470@forter.ro

Telefon:

0238725910 / 0238426521

Vremea

BUZĂU

 

Social Media