Sâmbătă, 06 Iunie 2020

Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi din Teatrele de Operații în vizită la Buzău

Joi, 15 noiembrie, la sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica” a avut loc întâlnirea membrilor Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir (AMVVD) cu militari din marea unitate şi din Batalionul 47 Comunicaţii şi Informatică „General Nicolae Petrescu” şi Batalionul 200 Sprijin „Istriţa”.

Orice întâlnire a membrilor AMVVD este un bun prilej nu numai de a se informa reciproc cu privire la activităţile întreprinse, ci şi de a socializa şi a stabili ce paşi trebuie urmaţi pentru a-şi atinge scopurile.

Constituită în 2013, având statut de utilitate publică, AMVVD vine în sprijinul veteranilor şi militarilor veterani în activitate, pensionaţi, în rezervă sau în retragere, precum şi membrilor familiilor acestora, care se confruntă cu probleme medicale şi sociale deosebite, dezvoltându-se în timp, astfel că, astăzi, are 20 sucursale.

Pe timpul întâlnirii preşedintele asociaţiei, Marius Apostol (militar cu 6 misiuni în teatrele de operaţii şi rănit în Afganistan.) a prezentat, pe scurt, organizaţiile, activităţile desfăşurate, dar şi greutăţile întâmpinate pe plan local.

Au fost, de asemenea, trecute în revistă realizările asociaţiei şi o scurtă informare despre modul cum s-a acţionat în diverse împrejurări, astfel încât propunerile asociaţiei pentru modificarea unor acte normative să fie acceptate, despre implicarea conducerii AMVVD în acordarea unor facilităţi pe plan local, în unele municipii reşedinţă de judeţ.

Totodată, a fost prezentat şi CENTRUL DE RECUPERARE ŞI REFACERE CRRV-AMVVD de la Mănăstirea Dealu, Târgovişte, fiind primul proiect al AMVVD de acest gen al unei organizaţii militare, primul din ţara noastră, având ca scop recuperarea fizică şi psihică a militarilor veterani şi a militarilor răniţi în teatrele de operaţii din Balcanii de Vest, Irak şi Afganistan, cât şi a celorlalţi membri ai asociaţiei, unde vor avea parte de tratament nediscriminatoriu şi respect.

Preşedintele asociaţiei, Marius Apostol a prezentat proiectele pentru laboratoarele medicale şi camerele de odihnă şi recuperare care vor fi puse la dispoziţia veteranilor odată cu deschiderea Centrului de Recuperare şi Refacere dedicat acestora.

Citit 741 ori

D2I 18.10.2010

Adresa:

Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

Email:

relatii.publice02470@forter.ro

Telefon:

0238725910 / 0238426521

Vremea

BUZĂU

 

Social Media