Vineri, 03 Februarie 2023

105 ani de la înființarea Armatei a 2-a

Miercuri, 18 august, pe Calea Eroilor din municipiul Buzău, a avut loc o ceremonie militară și religioasă dedicată împlinirii a 105 ani de la înființarea Armatei a 2-a, a căror tradiții de luptă au fost preluate de Divizia 2 Infanterie „Getica.

Manifestările au debutat cu decorarea Drapelului de Luptă al Diviziei 2 Infanterie „Getica”, de către șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu prin ordinul președintelui Klaus Werner Iohannis cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer, cu însemn de pace, pentru militari.

Totodată, Drapelul de luptă al marii unități a fost decorat și cu Emblema de onoare a Comandamentului Forțelor Întrunite, precum și cu Emblema de Onoare a Justiției Militare.

Slujba religioasă a fost oficiată de Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian însoțit de un sobor de preoți.

Cu ocazia aniversării mai mulți militari din cadrul marii unități au fost decorați cu medalii de merit de către șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu și șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea militarilor din cadrul marii unității și a unităților subordonate. Pe timpul defilării, aeronavele din Baza Aerienă de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” au survolat Calea Eroilor.

La ceremonie au asistat autorități publice locale, foști comandanți ai marii unități, cadre militare active și în retragere, precum și un numeros public buzoian.

Evenimentul a fost un prilej de promovare a simbolurilor şi al tradiţiilor militare, cu o înaltă încărcătură emoţională, iar nobilul gest de a fi alături de noi la această aniversare a constituit o mare bucurie.

Citit 1048 ori

Evenimente recente

D2I 18.10.2010

Adresa:

Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

Email:

relatii.publice02470@forter.ro

Telefon:

0238725910 / 0238426521

Vremea

BUZĂU

 

Social Media