Marți, 06 Iunie 2023

1 Decembrie – Ziua Națională a României în Garnizoana Buzău

Joi, 1 decembrie, pe Calea Eroilor, buzoienii au sărbătorit împreună Ziua Națională a României, sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, printr-o ceremonie militară și religioasă la sfârșitul căreia a avut loc defilarea cu personal și tehnică militară.

Ceremonia a fost organizată de către Garnizoana Buzău în colaborare cu Instituția Prefectului, Consiliul Județean și Primăria Municipiului Buzău.

Anul acesta, la ceremonia de la Buzău au participat aproximativ 450 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii și Direcția Poliției Locale, precum și circa 70 de mijloace tehnice.

Pe timpul defilării, au putut fi vizionate maşinile de luptă ale infanteriei MLI - 84 M – „Jderul”, sistemele antiaeriene „Ghepard”, sisteme de artilerie reactive cu bataie mare „HIMARS”, aruncătoarele de proiectile reactive nedirijate cu bătaie mare „LAROM”, precum și alte echipamente din dotarea marilor unități și unităților subordinate Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

Elementul de noutate, privind defilarea din acest an, a fost participarea cu military și tehnică străină aparținând partenerului strategic SUA, care a dislocate în România un Task Force format din military ai celebrei Divizii 101 Aeropurtate. Parte din acești military derulează un program consistent de exerciții împreună cu militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica” și cu alți militari aliați dislocați pe teritoriul țării noastre.

Mulțumim tuturor buzoienilor, învitaților, autorităților locale, precum și numeroșilor jurnaliști, care, astăzi, ne-au fost alături și s-au bucurat împreună cu noi de Ziua Națională a României.

La mulți ani, români!

La mulți ani, România!

Citit 273 ori

Evenimente recente

D2I 18.10.2010

Adresa:

Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

Email:

relatii.publice02470@forter.ro

Telefon:

0238725910 / 0238426521

Vremea

BUZĂU

 

Social Media