Marți, 21 Martie 2023

1 Decembrie – ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI ÎN GARNIZOANA BUZĂU

Miercuri, 1 decembrie, buzoienii au sărbătorit împreună Ziua Națională a României, sărbătoarea de suflet a tuturor românilor pe Calea Eroilor din Buzău, printr-o ceremonie militară și religioasă și defilare cu personal și tehnică militară.

Ceremonia din acest an a fost organizată de către Garnizoana Buzău în colaborare cu Instituția Prefectului, Consiliul Județean și Primăria Municipiului Buzău.

Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului Național al României de către Corala bărbătească Ortodoxă „Credo in Deo”.

Anul acesta, defilarea a fost deschisă de către aviația militară buzoiană urmată de aproximativ 400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale și celelalte instituții din cadrul Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, cu peste 70 de mijloace tehnice și circa 10 aeronave, au participat la defilarea cu personal și tehnică militară.

La ceremonia militară de Ziua Națională a României, buzoienii au fost încântați de maşinile de luptă ale infanteriei MLI - 84 M – „Jderul” aflate în dotarea Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, urmate de echipamente ale Sistemului Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare - HIMARS, precum și alte echipamente din dotarea marilor unități și unități din Garnizoana Buzău.

Printre invitații oficiali la ceremonia din acest an s-a numărat și veteranul de război Constantin Orzaru, care a împlinit 99 de ani, chiar de Ziua României. Veteranul a luptat pe frontul de vest, trecând prin Ungaria, Cehoslovacia, străbătând munții Tatra.

Militari din cadrul Bazei Aeriene de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic ,,Aurel Vlaicu” au alergat pe traseul Boboc-Buzău, pentru a promova motto-ul „Alergăm pentru România noastră!”, militari care au încheiat ceremonia dedicată Zilei Naționale a României.

Tot dedicat Zilei Naționale a României a fost și lansarea numărului 30 al revistei „Străjer în calea furtunilor”, editată de Fundația „Mareșal Alexandru Averescu” cu sprijinul Consiliul Județean Buzău.

Ceremonia militară din acest an s-a desfășurat în condiții de siguranță sanitară, în contextul evoluției pandemiei, Ministerul Apărării Naționale luând toate măsurile impuse pentru prevenirea răspândirii și contaminării cu virusul SARS COV-2.

Urăm tuturor românilor La mulți ani de ziua lor!

Citit 810 ori

Evenimente recente

D2I 18.10.2010

Adresa:

Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

Email:

relatii.publice02470@forter.ro

Telefon:

0238725910 / 0238426521

Vremea

BUZĂU

 

Social Media