Duminică, 29 Noiembrie 2020

Comandant

General-maior dr. Dragoş-Dumitru IACOB


GlmrIacob

S-a născut la data de 23 iunie 1972, în localitatea Paşcani, judeţul Iaşi şi este absolvent al Liceului militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, în anul 1990.

De asemenea, este absolvent al Școlii Militare de Ofițeri Activi de Tancuri „Mihai Viteazul”, Piteşti, în anul 1993, fiind şef de promoţie. În paralel cu îndeplinirea atribuţiilor funcţiilor pe care a fost încadrat după absolvire, a parcurs diferite forme de pregătire (cursuri de carieră şi de specializare în ţară şi străinătate) corespunzătoare treptelor ierarhiei militare ca ofiţer de tancuri şi ofiţer de stat major la diferite eșaloane militare.

În anul 2006 a absolvit cursurile interarme ale Facultăţii de comandă şi stat major ca şef de promoţie, în anul 2011, cursul postuniversitar de conducere, forțe terestre, ambele din cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I”, iar în anul 2012 - cursurile Colegiului Regal pentru Studii de Apărare din Londra.

Are un master în domeniul securității și strategiei internaționale, obținut în anul 2012, la King’s College University of London și doctoratul în științe și informații militare, obținut în 2014.

De-a lungul carierei sale, generalul-maior Dragoş-Dumitru Iacob a ocupat diferite funcţii în unităţi din cadrul forțelor terestre, astfel: comandant pluton tancuri, comandant companie tancuri, ofiţer de stat major brigadă tancuri, ofiţer de stat major divizie infanterie, comandant batalion tancuri, şef secţie Instrucţie divizie de infanterie, locţiitor şef Instrucţie şi doctrină la Statul Major al Forțelor Terestre, comandant al Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, precum și în cadrul Statului Major al Apărării, ca șef al Direcţiei Instrucţie şi Doctrină. A preluat comanda Diviziei 2 Infanterie „Getica” începând cu data de 21 februarie 2020.

Generalul-maior Dragoş-Dumitru Iacob a executat două misiuni în teatrul de operații din Afganistan și, de-a lungul carierei, a primit mai multe distincții și titluri de onoare, printre care: Emblema de Onoare a Forțelor Terestre, Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Armatei României și Medalia NATO non-Article 5, Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari.

Este căsătorit și are doi copii.

 CV-ul (în română)  Poză rezoluţie mare

D2I 18.10.2010

Adresa:

Unitatea Militară 02470, Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, nr. 1, Buzău, cod poştal 120257

Email:

relatii.publice02470@forter.ro

Telefon:

0238725910 / 0238426521

Vremea

BUZĂU

 

Social Media